گروه صنعتی استیل صنعت کاشان ، طراح و سازنده تجهیزات فرآیندی دارو

اسانس باریجه

وبلاگ و اخبار

اسانس باریجه مزایا و کاربردهای فراوانی دارد. در نوشیدنی‌ها و غذاهای مختلف، در صنایع داروسازی، تولید و ساخت لوازم آرایشی و جواهر سازی استفاده میشود.

اسانس باریجه _استیل صنعت

باریجه از تیره چتریان در شرق، غرب و سمنان، خراسان، تهران، اصفهان و فارس رشد میکند. بعلت ترکیبات شیمیایی مانند ترپنوئید، کومارین، آروماتیک استر، اسیدها و الکلهای ترپنی مهمترین گیاه دارویی با خواص ضد باکتری است. ترکیبات در اسانس و عصاره‌ باریجه پتانسیل ضدتریکومونایی دارند. باریجه از گیاهان دارویی ایرانی است و در طب سنتی استفاده میشود. باریجه در گذشته بعنوان ضدعفونی کننده ، ضد درد، ضد سرفه و آسم، سقط کننده جنین و درمان ناراحتی های گوارشی استفاده میشود. اسانس  باریجه دارای طبع خشک و گرم است. افرادی که در مناطق گرمسیر هستند بهتر است فصل تابستان اسانس باریجه را مصرف نکنند. اطلاعاتی میدهیم.

اسانس داروییاسانس باریجه

اسانس باریجه مزایا و کاربردهای فراوانی دارد. در نوشیدنی‌ها و غذاهای مختلف، در صنایع داروسازی، تولید و ساخت لوازم آرایشی و جواهر سازی استفاده میشود.

گیاه باریجه چیست

باریجه یک نوع صمغ رزینی است. در ایران به نامهای باریجه، بالیجه، بالنبو و در کتب طب سنتی به نام بارزد و بیزد، یرنجا و در عربی قند و در ترکی قاسی یا قاسنی و در بازار هند این گیاه به جواشیر شناخته میشود.
باریجه گیاهی چند ساله و دارای ساقه های ضخیم به ارتفاع ۸متر و برگها به رنگ سبز مایل به خاکستری و پوشیده از تارهای ریز و کوتاه، گلها زرد رنگ است. میوه آن بیضوی دراز و کناره ای باریک است. باریجه از ماه می تا ژوئن گل دهی دارد. گیاه باریجه در دامنه های البرز، بندسرو دماوند، کوپه داغ بین کوشان و لطف آباد و در کوههای ساوجبلاغ بین تهران و قزوین و دره خرقان ساوه و در جاده شیراز دیده میشود. برگ‌های باریجه، بریده و پر از کرک است. گلهای آن زرد است. از ساقه‌ آن بعلت نیش حشرات شیره‌ بیرون می آید و به رنگ قهوه‌ای تبدیل شده که همان صمغ باریجه است.

اسانس باریجه چیست؟ کاربرد و موارد مصرف آن

خواص درمانی باریجه چیست

  • ضد نزله
  • ضد تشنج
  • برطرف کننده بیماری های رحمی و قاعده آور است.
  • رفع درد معده
  • ضد میکروب و ضد اسپاسم
  • ضد عقب ماندگی و محرک
  • درمان عفونت‌های ریه و آسم
  • معالجه بیماری‌های عصبی، ضعف معده و کبد و طحال
    درمان برونشیت مزمن، آسم
  • کاهش نفخ، گرفتگی درد و کولیک
  • برای مشکلات پوستی

مضرات باریجه چیست

برای خانم های باردار ضرر دارد و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.

نحوه و میزان مصرف باریجه

 

– ۲تا ۳ قطره روغن اسانسی باریجه را در دستگاه دفیوزر یا اسانس سوز بریزید و اجازه دهید مولکول های اسانسی نیم تا یک ساعت در هوا و محیط خانه پخش گردد و سبب القای آرامش

و کاهش اضطراب گردد.

– ظرف حاوی اسانس را زیر بینی گرفته و نفس عمیق بکشید و یا یک قطره از آن را روی پدهای پنبه ای ریخته و جلوی بینی قرار دهید.

– برای استفاده موضعی می توانید روغن اسانسی باریجه را در روغن های حاملی نظیر جوجوبا، نارگیل یا زیتون رقیق کنید. میزان رقیق سازی ادرصد برای پوست های حساس ( ۶ قطره در۳۰ سی سی روغن حامل) تا ۲ درصد برای پوست های طبیعی (۱۲ قطره در ۳۰ سی سی روغن حامل)

احتیاط:

– قبل از استفاده حتما یک تا دو قطره روغن اسانسی رقیق شده را در ناحیه داخلی پوست بازو بزنید و ۲۴ ساعت صبر کنید. اگر قرمزی و تحریکی مشاهده نکردید می توانید از آن برای استفاده موضعی بهره ببرید.

– از تماس مستقیم این ترکیب بر روی پوست، چشم و مناطق حساس اجتناب کنید.

-استفاده از این محصول در زنان باردار، شیرده و کودکان حتما با نظر پزشک صورت گیرد.

– در صورت بروز علائم حساسیت مانند عطسه و سرفه های زیاد، و یا تحریک پوستی مصرف را قطع کنید.

برای استفاده معمولی ۳ گرم در روز و برای ازبین بردن سموم ۱۵ گرم در روز است.

کاربرد اسانس باریجه

دارای کاربردهای زیر است:

  • در صنایع لوازم آرایشی و عطر از اسانس باریجه
  • در تولید چسب الماس و در صنایع جواهرسازی
  • برای درمان درد رحم و از بین بردن سوزش مجاری ادراری
  • درمان بواسیر و رفع سنگ مثانه و سنگ کلیه

این اسانس در نوشیدنی‌ها و غذاها بعنوان طعم دهنده استفاده میشود. این گیاه خواص دارویی دارد. اسانس باریجه در صنعت و طب سنتی کاربرد دارد. بخور اسانس باریجه برای درمان سرگیجه مناسب است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوگو استیل صنعت